Hellena wprowadziła na sklepowe półki napoje niegazowane o zmienionej, naturalnej recepturze. Dzięki aseptycznej linii produkcyjnej, marka oferuje produkty bez dodatku konserwantów. Nowe napoje niegazowane Hellena zyskały także nowe opakowania. Produkty są dostępne w ciągłej sprzedaży.

 

Wyprodukowane w technologii aseptycznej napoje niegazowane marki Hellena nie zawierają konserwantów ani sztucznych słodzików. Są pasteryzowane, mikrobiologicznie czyste oraz rozlewane bez kontaktu ze środowiskiem. Na nowych etykietach butelek o pojemności 1,75 L znajduje się ikonka graficzna, informująca o tym, że napój jest produkowany bez konserwantów. Produkty po otwarciu należy przechowywać w lodówce i spożyć w przeciągu 48 godzin.

Konsumenci mają do wyboru szeroką gamę owocowych smaków: gruszka, grejpfrut, jabłko, winogrono, pomarańcza, wiśnia, jabłko & mięta, czarna porzeczka, herbata śliwkowa oraz jedyne takie połączenia na rynku: brzoskwinia & morela i czerwona porzeczka & agrest. Napoje niegazowane to idealne propozycje na co dzień, świąteczny stół lub spotkania z przyjaciółmi. Powstałe z dodatkiem soku owocowego, przywodzą na myśl smak domowych kompotów.

 

Nowe butelki są sztywniejsze, nie wgniatają się i wyglądają estetyczniej na sklepowej półce. Wnętrze butelek wypełnione jest obojętnym dla ludzkiego organizmu azotem, który dodatkowo zabezpiecza je przed uszkodzeniami mechanicznymi. Nowe foliowe etykiety są czytelne i estetyczne. Dzięki oryginalnym, nowoczesnym butelkom produkty wyróżniają się na sklepowej półce oraz przyciągają uwagę konsumentów.

 

Uruchomienie linii aseptycznej to konsekwencja dążeń marki do osiągnięcia jej głównego założenia, jakim jest naturalność produktów. Ten rodzaj linii produkcyjnej zapewnia pakowanie płynów do butelek, w sposób eliminujący ryzyko skażeń w trakcie całego procesu. Dzięki temu nie muszą one zawierać konserwantów. Hellena odpowiada na rosnące wymagania konsumentów, którzy poszukują naturalnych produktów i są coraz bardziej świadomi potrzeby eliminacji sztucznych substancji
z żywności.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF