Składniki:

  • warzywa (cebula, seler, pietruszka, 2 marchewki, kawałek włoskiej kapusty)
  • liść laurowy, 5 ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz
  • oliwa z oliwy
  • 2 słoiczki szczawiu konserwowego Firma Bracia Urbanek
  • 1 szklanka świeżego groszku zielonego
  • śmietana

Naturale Goowanie- zupa szczowa z groszkemPrzygotowanie. Warzywa obieramy i gotujemy z liściem laurowym i zielem angielskim w osolonej wodzie pod przykryciem ok. 20 minut. Dodajemy świeży groszek i gotujemy jeszcze 10 minut. Przecedzamy. Groszek wrzucamy z powrotem do zupy, resztę warzyw odkładamy. Do zupy wlewamy szczaw konserwowy i gotujemy całość kolejne 10 minut. Zabielamy śmietaną i podajemy na stół.

Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF