Naturalne gotowanie – zupa pomidorowa
Składniki:
- kawałek dowolnego mięsa
- warzywa (2 cebule, 1 por, 3 marchewki, 1 pietruszka, ½ selera)
- 1 słoiczek koncentratu pomidorowego Firma Bracia Urbanek
- 2 łyżki cukru
- sól, pieprz, lubczyk
- 2 torebki ryżu basmanti
- kilka łyżek oliwy z oliwek
- natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ok.10 minut). Mięso gotujemy z warzywami oraz solą i lubczykiem około 40 minut. Przecedzamy i dodajemy koncentrat pomidorowy i cukier do smaku oraz oliwę z oliwek oraz wyciągnięte wcześniej i pokrojone marchewki. Ugotowany ryż nakładamy na talerze i zalewamy zupą pomidorową. Dekorujemy natką pietruszki.
Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl
Dodaj komentarz