Składniki na ciasto:

  • 400g mąki
  • 200g kostka masła
  • 4 żółtka
  • 5 łyżek cukru pudru
  • bułka tarta do posypania blachy

Składniki nadzienia:

  • szarlotkasłoiczek jabłka prażonego Firma Bracia Urbanek
  • cynamon
  • cukier puder do dekoracji

Przygotowanie. Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą i wyrabiamy ciasto a następnie wkładamy je na chwile do zamrażarki. Przygotowujemy tortownicę: smarujemy ją masłem i posypujemy bułką tartą. Pieczemy ok.10 minut w temp 190 stopni. Na gorące ciast wykładamy jabłko prażone, posypane cynamonem i pieczemy jeszcze 15 minut w temp 190 stopni. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.

Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF