Naturalne Gotowanie – Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem konserwowym
Składniki:
- 200 g tuńczyka w sosie własnym
- 400 g kukurydzy konserwowej
- 4 ugotowane na twardo jajka
- 100-150 g żółtego sera
- 2-3 ogórki konserwowe Firma Bracia Urbanek
- 1/2 cebuli
- 2 łyżki majonezu, śmietany lub jogurtu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie: Kukurydzę i tuńczyka odsączamy z zalewy. Jajka, ogórki konserwowe, cebulę i ser kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałatki łączymy ze sobą, dodając jednocześnie majonez, śmietanę, musztardę. Całość solimy i pieprzymy do smaku. Przekładamy do miski i schładzamy przez ok. godzinę.
Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl
Dodaj komentarz