Składniki:

  • 200g suchej cieciorki
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ cytryny
  • 1 łyżka pasty sezamowej tahini
  • ½-1 słoiczek korniszonów Firma Bracia Urbanek
  • oliwa z oliwek
  • sól, ew. pieprz

Naturalne Gotowanie - hummus z korniszonamiCieciorkę zalewamy wodą i moczymy całą noc. Na następny dzień gotujemy na małym ogniu ok.1-1,5h do momentu, aż będzie miękka a następnie blendujemy na gładką masę. Dodajemy czosnek, sok z cytryny i pastę tahini oraz odsączone korniszony i ponownie blendujemy. Na sam koniec dodajemy tyle oliwy, aby hummus miał odpowiednią konsystencję – nie był ani za rzadki ani za gęsty. Doprawiamy wedle uznania solą i pieprzem.

Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF