Składniki:

  • 1 słoik buraczków barszczowych Firma Bracia Urbanek
  • warzywa (cebula, seler, pietruszka, 3 marchewki, kawałek włoskiej kapusty)
  • sól, pieprz do smaku, cukier
  • oliwa z oliwek
  • ½ szklanki śmietany, ½ szklanki maślanki
  • koperek, szczypiorek

Naturalne Gotowanie - chłodni z braczków barszzowychPrzygotowanie. Warzywa obieramy i gotujemy w osolonej wodzie pod przykryciem przez ok.20minut. Przecedzamy, dodajemy buraczki barszczowe i gotujemy jeszcze 10 minut. Dodajemy pieprz, oliwę z oliwek i łyżkę cukru. Kiedy wystygnie, dodajemy śmietanę, maślankę, poszatkowany koperek i szczypiorek. Ozdabiamy koperkiem. Możemy podawać także z jajkiem na twardo lub młodymi ziemniakami.

Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF