Naturalne Gotowanie – bezy z nadzieniem jabłkowym
Składniki na 20 ciastek:
- 40 sztuk płaskich ciastek bezowych lub blatów bezowych
- słoik jabłka prażonego Firma Bracia Urbanek
- 20 łyżeczek orzechów włoskich
- ½ czekolady
- 200g śmietanki kremówki
- 4 łyżki cukru pudru
- Fix do bitej śmietany
Przygotowanie. Schładzamy w lodówce śmietankę i miskę, w której będziemy ją ubijać. Po ok. 10 minutach ubijamy śmietanę a kiedy zacznie gęstnieć, zmniejszamy obroty i dodajemy cukier puder oraz Fix do śmietany.
Na papierze rozkładamy 20 sztuk bez. Na każdą bezę kładziemy łyżkę jabłka prażonego, łyżkę śmietany i przykrywamy kolejną bezą oraz kolejną, ale już cieńszą warstwą śmietanki i jabłka. Wierzch ciastek dekorujemy łyżeczką pokruszonych orzechów włoskich. Gotowe bezy ozdabiamy polewą, wykonaną z rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekolady.
Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl
Dodaj komentarz