Składniki na 20 ciastek:

  • 40 sztuk płaskich ciastek bezowych lub blatów bezowych
  • słoik jabłka prażonego Firma Bracia Urbanek
  • 20 łyżeczek orzechów włoskich
  • ½  czekolady
  • 200g śmietanki kremówki
  • 4 łyżki cukru pudru
  • Fix do bitej śmietany

Naturalne Gotowanie - bezy z jabłkiem prażonymPrzygotowanie. Schładzamy w lodówce śmietankę i miskę, w której będziemy ją ubijać. Po ok. 10 minutach ubijamy śmietanę a kiedy zacznie gęstnieć, zmniejszamy obroty i dodajemy cukier puder oraz Fix do śmietany.

Na papierze rozkładamy 20 sztuk bez. Na każdą bezę kładziemy łyżkę jabłka prażonego, łyżkę śmietany i przykrywamy kolejną bezą oraz kolejną, ale już cieńszą warstwą śmietanki i jabłka. Wierzch ciastek dekorujemy łyżeczką pokruszonych orzechów włoskich. Gotowe bezy ozdabiamy polewą, wykonaną z rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekolady.

Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF