Nasz Kurczak w całości
Drób w Polsce uważany jest za podstawę wielu tradycyjnych dań. Kurczak z rożna, pieczony, duszony. Nieod dziś wiadomo, że po mięso drobiowe bardzo chętnie sięga niemal każdy z nas. Jest zdrowe, smaczne, zawiera dużo białka i jak żadne inne – skutecznie pomaga dbać o naszą figurę. W dobie żywności modyfikowanej, wszechobecnych konserwantów i chemicznych polepszaczy musimy jednak pamiętać, aby wybierać produkty o sprawdzonym pochodzeniu, o najwyższej jakości i świeżości.
Taki właśnie jest NASZ KURCZAK, marka najwyższej jakości mięsa drobiowego.
- NASZ KURCZAK to zbilansowany sposób karmienia
- NASZ KURCZAK to nadzorowane fermy i kontrola produkcji na każdym etapie
- NASZ KURCZAK to hermetyczne opakowanie gwarantujące świeżość
NASZ KURCZAK proponuje Kurczaka w całości, bez podrobów, pakowanego hermetycznie, hodowanego bez antybiotyków, hormonów i stymulatorów wzrostu. Produkt posiada certyfikat QAFP zapewniający nadzór na każdym etapie produkcji.
Nasz Kurczak w całości to doskonała propozycja na świąteczny obiad, jak również na niedzielną rodzinną biesiadę.
Cena: 8,99 zł/kg
Produkt wyróżniony znakiem Poznaj Dobrą Żywność,przyznawanym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi produktom o najwyższej jakości.
Upieczony kurczak będzie dumą każdej Pani Domu oraz ucieszy wszystkich członków rodziny. Przyrządzony w całości pozwoli w pełni zaspokoić nawet największe apetyty, a wysoka jakość i świeżość produktu zapewni pełnowartościowy i smaczny posiłek.
Smaczne i zdrowe przepisy znaleźć można na www.naszkurczak.pl
POMYSŁ NA KURCZAKA nie tylko w świątecznym wydaniu:
Składniki:
- 1 kurczak Nasz Kurczak
- ½ szklanki oleju
- 1 łyżeczka: tymianku, oregano, bazylii
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
- Sól i pieprz do smaku
- 500 g ziemniaków
- 1 cytryna
Sposób przygotowania:
Kurczaka posolić i przyprawić pieprzem do smaku. W misce przyrządzić marynatę: wymieszać olej, tymianek, oregano, bazylię, papryki oraz sok z połowy cytryny. Natrzeć kurczaka przygotowaną marynatą i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Rozgrzać piekarnik do 200 0 C, włożyć kurczaka w brytfance, piec po około 15 minut z każdej strony. Zmniejszyć temperaturę do 140 0C, obłożyć plastrami ziemniaków i piec pod przykryciem około godziny polewając wytworzonym podczas pieczenia sosem. Aby uzyskać piękny aromat przed pieczeniem do wnętrza kurczaka, włożyć gałązkę rozmarynu.
Czas przygotowania: 2,5 godziny
Dodaj komentarz