Składniki:

  • 100g serka topionego firmy SERTOP (np. tylżycki, gouda, z papryką, z pomidorami lub z kurczakiem wędzonym)
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 cebula
  • 30g wędliny
  • 1 jajko (ugotowane na twardo)
  • 30g pieczarek
  • masło
  • przyprawy

nadziewane ziemniakiPrzygotowanie: Ziemniaki przekroić wzdłuż, nieco wydrążyć środki. Posypać przyprawami wg uznania i podpiec w piekarniku. Po wystygnięciu napełnić farszem przygotowanym z pokrojonej cebuli, wędliny, jajka i podsmażonych pieczarek. Na wierzchu ułożyć kawałeczki masła i serków. Piec do miękkości ziemniaków.

Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF