Polska marka Sadów należąca do Unii Handlowej wprowadziła do swojej oferty Miód wielokwiatowy, który w szczególności w okresie jesienno – zimowym  przyda się do wzbogacenia rozgrzewających naparów herbacianych, gorących napojów łagodzących przeziębienia a także do świątecznych i karnawałowych słodkich  wypieków lub innych smakowitych potraw.

Miód wielokwiatowy Sadów to dodatek niezwykle uniwersalny i przydatny w kuchni. Jest to najczęściej spotykana odmiana miodu i cechuje go różnorodność składników. Miód ten pochodzi z  nektaru zebranego przez pszczoły z różnych roślin, zarówno uprawnych, jak i rosnących na łąkach czy w lasach. Ma barwę jasnokremową, czasem herbacianą. Dość szybko krystalizuje, zmieniając barwę na jasnoszarą lub jasnobrązową. Jest mocno aromatyczny a jego smak zależy od mieszanki nektarów przyniesionych do ula. Jego walory lecznicze zależą od roślin, z których pszczoły zebrały nektar. Miód wielokwiatowy ze względu na dużą zawartość cukrów prostych jest łatwo przyswajalny przez organizm. Zawiera odpowiednią dla człowieka ilość pierwiastków i enzymów korzystnie wpływających na przemianę materii i zwiększenie odporności.

Produkt  zamknięty jest w klasycznym, zakręcanym słoiczku o pojemności 370 g.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF