Bułka tarta powstaje wskutek zmielenia bądź starcia suchego pieczywa.  Proces technologiczny nie jest skomplikowany, bardziej istotny jest wybór surowca, który wpływa na jej smak i konsystencję. Firma Krawpak, aby zagwarantować najlepszą jakość produktu sama wypieka bułki ze sprawdzonych i naturalnych składników w piekarni na terenie firmy. Za pomocą nowoczesnego urządzenia suszy się je i mieli, a powstałą bułkę tartą umieszcza w estetyczne opakowania chroniące przed wilgocią i światłem dziennym.

Bułka tarta cieszy się wszechstronnym zastosowaniem. Wykorzystywana między innymi jako składnik panierki, zwiększa walory smakowe, wizualne i zapachowe filetom rybnym, mięsnym i krokietom. Posypana na formie do ciasta zapobiega przywieraniu wypieku, a dodana do zmielonego mięsa zwiększa jego spoistość i gęstość. Ponieważ udziela się w naszej kuchni dość często warto, aby pochodziła z dobrego jakościowo pieczywa i  nie zawierała sztucznych dodatków. Może nam to zagwarantować firma Krawpak produkująca Bułkę Tartą Luksusową, dostępną w opakowaniu 400 g.

Luksus dla każdego

Bułka tarta Luksusowa, pomimo swojej nazwy to wyrób który z pewnością do kosztownych nie należy. Krawpak oferuje bowiem sprawdzone, smaczne i zdrowe artykuły spożywcze, dostępne na każdą kieszeń. Słowo Luksusowa można z kolei przypisać jakości tego produktu. Państwo Krawczyk, właściciele firmy, przywiązują bowiem ogromną wagę do wszystkich składników, które wchodzą w jej skład. Nie należy się obawiać, że bułka pochodzi ze starego, czerstwego lub co najgorsze spleśniałego pieczywa. W firmie Krawpak bułeczki do produkcji bułki tartej wypiekane są specjalnie w tym celu, we własnościowej piekarni, następnie suszone i mielone przy pomocy najnowocześniejszego sprzętu. Bułka umieszczana zostaje natychmiast po zmieleniu w foliowe opakowania 400 gramowe, które chronią przed czynnikami atmosferycznymi, takimi jak wilgoć.

 

Krawpak – zasłużone nagrody

FPHU Krawpak działa na polskim rynku od 1990 roku, oferując sprawdzone, smaczne, tanie i przede wszystkim dobre jakościowo artykuły spożywcze. Sukces, który odniosła firma to wynik utrzymywania niezmiennej jakości produktów, dbałości o konsumenta, jego potrzeby i gusta, wsparcia lokalnej gospodarki oraz postawienia na stały rozwój wszystkich działów firmy. O tym, że przedsiębiorstwo należy do jednego najbardziej dynamicznie rozwijających się w województwie lubelskim świadczy tegoroczna nagroda przyznana w konkursie „Innowacyjny Przedsiębiorca Województwa Lubelskiego 2012”, organizowanym przez Lubelską Agencję Wspierania Przedsiębiorczości w Lublinie. Zdobytym wyróżnieniem firma udowodniła, iż jest jednym z tych przedsiębiorstw, które dzięki swej innowacyjności i konkurencyjności podniosły poziom życia gospodarczego w regionie. Z 2012 rokiem firma otworzyła bowiem piekarnię, która dała zatrudnienie wielu ludziom, a także umożliwiła poszerzenie oferty poza produkty konfekcjonowane o własnego wyrobu Tomaszowskie Ciasteczka, Bułkę tartą razową, Kukurydzianą oraz Luksusową.

Bułka Tarta Luksusowa od firmy Krawpak to produkt, którego w nowoczesnej kuchni zabraknąć nie może. Idealnie sucha, dobrze zmielona, zdrowa, bo bez sztucznych dodatków z pewnością przypadnie do gustu wszystkim, którym zależy na zdrowym odżywianiu i zawsze udanych potrawach.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF