Lukier z cukru trzcinowego – inny niż wszystkie. Dekoruj smakiem!
Wyjątkowy lukier z cukru pudru trzcinowego zachwyca oryginalnym smakiem i kolorem. W dodatku, jego przygotowanie trwa zaledwie chwilę i jest dziecinnie proste. Pyszny lukier o złocistym kolorze to doskonała dekoracja dla Twoich wypieków. Ciasta, pierniczki, ciasteczka, muffinki i tarty – wszystkie słodkości udekorowane lukrem o wyjątkowym trzcinowym posmaku z pewnością zachwycą Ciebie i Twoich najbliższych.
200 g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
Dwie łyżki bardzo gorącej wody, najlepiej wrzątku
Odmierz 200 g cukru pudru trzcinowego i wsyp do miseczki. Następnie, dodaj wodę i mieszaj. Wodę należy dodawać stopniowo, łatwiej wtedy kontrolować gęstość lukru. Im bardziej gorąca woda, tym szybciej kryształki cukru rozpuszczą się, a lukier będzie gładszy. Jeśli twój lukier jest za rzadki, dodaj trochę cukru pudru trzcinowego i ponownie dokładnie wymieszaj. Jeśli lukier jest zbyt gęsty, dodaj łyżeczkę wody. Gdy lukier będzie gotowy, polej nim swoje wypieki i pozostaw do zastygnięcia. Po 10 minutach uczta dla podniebienia jest już gotowa. Smacznego!
Oryginalne przepisy z wykorzystaniem cukru pudru dostępne są na stronie internetowej www.diamant.pl
Dodaj komentarz