Lekki, mrożony napój, delikatnie kwaśny z wyczuwalną nutą ogórka.Idealny na upalny wieczór.  Dodanie herbaty China Pai MuTan czyni go napojem oczyszczającym i mocno orzeźwiającym.

letni_mrozony_napoj_z_cytryny_ogorka_i_herbaty_china_pai_mu_tan_marki_czas_na_herbateSkładniki:

  • 3 czubate łyżki herbaty China Pai Mu Tan marki Czas na Herbatę
  • 1/2 długiego ogórka
  • 4 cytryny
  • kostki lodu
  • 1,5 litra zimnej wody mineralnej (np. gazowanej)

Wykonanie:

  1. Herbatę zaparzamy wg. instrukcji w małej ilości wody. Studzimy.
  2. Ogórka kroimy w plasterki.
  3. 2 cytryny kroimy w plasterki.
  4. Pozostałe 2 cytryny przekrawamy na pół i wyciskamy sok.
  5. Do dużego dzbanka przelewamy herbatę (bez fusów), wrzucamykostki lodu, cytrynę, ogórka. Wlewamy sok z cytryny i dopełniamy wodą mineralną. Podajemy od razu.
Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF