Letni, mrożony napój z cytryny, ogórka i herbaty China Pai Mu Tan marki Czas na Herbatę
Lekki, mrożony napój, delikatnie kwaśny z wyczuwalną nutą ogórka.Idealny na upalny wieczór. Dodanie herbaty China Pai MuTan czyni go napojem oczyszczającym i mocno orzeźwiającym.
- 3 czubate łyżki herbaty China Pai Mu Tan marki Czas na Herbatę
- 1/2 długiego ogórka
- 4 cytryny
- kostki lodu
- 1,5 litra zimnej wody mineralnej (np. gazowanej)
Wykonanie:
- Herbatę zaparzamy wg. instrukcji w małej ilości wody. Studzimy.
- Ogórka kroimy w plasterki.
- 2 cytryny kroimy w plasterki.
- Pozostałe 2 cytryny przekrawamy na pół i wyciskamy sok.
- Do dużego dzbanka przelewamy herbatę (bez fusów), wrzucamykostki lodu, cytrynę, ogórka. Wlewamy sok z cytryny i dopełniamy wodą mineralną. Podajemy od razu.
Dodaj komentarz