Latem uwielbiamy ciasta z dodatkiem dojrzałych owoców. O tej porze roku ich przygotowanie powinno być szybkie i łatwe, tak aby nie zakłócać letniego wypoczynku. Temu zadaniu sprostają tarte bakalie marki BackMit, doskonale pasujące do najróżniejszych słodkich owoców, a przy tym znacznie ułatwiające pracę nowoczesnej pani domu.

Niekwestionowanym leaderem wśród owocowych dodatków do ciasta są truskawki. Możemy je upiec na kruchym cieście, biszkopcie wraz z galaretką i bitą śmietaną lub też dodać do sernika na zimno. Ciasto z kruszonką idealnie dopełnią z kolei morele i jagody, a delikatną tartę słodkie maliny. Możliwości jest wiele, a gdy dodatkowo skusimy się nad przełamaniem słodkiego smaku dojrzałych owoców charakterystycznym posmakiem bakalii efekt może być bardzo ciekawy.

Hokus Pokus

Latem nie lubimy spędzać za dużo czasu w kuchni. Kusząca pogoda, raz po raz podsuwa ciekawsze zajęcia, a przyzwyczajeni do polskiego klimatu wykorzystujemy każdą chwilę słońca. Nic więc dziwnego, że gdy w perspektywie mamy kilkugodzinne pieczenie ciasta w gorącej kuchni wolimy pojechać na lody bądź też do pobliskiej kawiarni, zdając sobie mimo wszystko sprawę, że jakość ciast kupnych nie dorównuje domowym, aromatycznym wypiekom. Firma VOG ułatwiając prace nowoczesnej Pani domu postawiła na udogodnienia w kwestii pieczenia, czego owocem jest linia tartych bakalii marki BackMit. W jej skład wchodzą Mak Mielony, Tarte Migdały, Tarte Orzechy Włoskie i Tarte Orzechy Laskowe. Ich ogromnym atutem jest konsystencja- bakalie są starte, dzięki czemu po otwarciu opakowania produkty te gotowe są do użycia. Wystarczy dodać je do ulubionego ciasta, aby cieszyć się charakterystycznym zapachem i smakiem bakalii.

Szlachetne zdrowie

W lecie, zwłaszcza na wakacjach, ciężko jest zadbać o zbilansowaną i zdrową dietę. Podczas upałów jemy niechętnie, a wieczorami do oporu, wygłodniali po całodniowym poście. Dobrze jest zatem wprowadzić kilka letnich nawyków żywieniowych, które to pozwolą utrzymać nasz organizm w dobrej kondycji. Wśród produktów zdrowej diety zdecydowanie powinny się znaleźć właśnie bakalie. Orzechy laskowe i włoskie są bowiem źródłem białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, zawierają kwas foliowy, witaminę E, cynk i magnez. Migdały to z kolei prawdziwa kopalnia magnezu, cynku, potasu, żelaza oraz witamin B1, PP i E. Natomiast mak posiada duże ilości kwasu linolowego oraz oleinowego. Wykazuje działanie przeciwmiażdżycowe, przeciwzapalne i przeciwnowotworowe.
Co więcej, wpływa na prawidłowe funkcjonowanie mózgu, układu krwionośnego oraz kośćca. Samo zdrowie!

Dobre bo naturalne!

Sukces w pieczeniu zależy w dużej mierze od wybieranych produktów spożywczych, będących składnikami ciasta. Bakalie marki BackMit nie zawierają żadnych dodatków i składników konserwujących. Wiemy zatem, że produkt ten jest naturalny, przez co zachowuje zarówno oryginalny smak, jak i właściwości zdrowotne bakalii. Dodatkowo, produkty sygnowane marką BackMit pochodzą z najlepszych gatunkowo surowców, sprawdzanych przez państwowy urząd kontroli jakości. Zbierane raz do roku, są z osobna tarte i natychmiast pakowane w atmosferze spożywczego gazu obojętnego. Wygodne opakowania bakalii, o gramaturze 200 g i 1 kg, chronią także zawartość przed niekorzystnym działaniem słońca. Mamy zatem pewność, że znajdujący się w środku surowiec jest świeży i naturalnie pyszny.

Ciasta, ciasteczka, rogaliki, torty na bitej śmietanie – kraina deserów jest równie urozmaicona, co ilość dodatków, które mogą im towarzyszyć. Połączenie dojrzałych, słodkich owoców z wyrafinowanym, charakterystycznym smakiem bakalii z pewnością przyniesie ciekawe doznania smakowe.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF