Kuleczki serowe
Składniki:
- Orzechowe: serek topiony firmy SERTOP bez dodatku smakowego, drobno zmielone orzeszki ziemne (bez soli)
- Paprykowe: serek topiony firmy SERTOP z papryką, słodka lub ostra papryka w proszku
- Słonecznikowe: serek topiony firmy SERTOP ze słonecznikiem, łuskane ziarna słonecznika
- Koperkowe: serek topiony firmy SERTOP z koperkiem, drobniutko pokrojony świeży koperek
Kostkę 100g serka topionego podzielić na 10 równych części lub trójkąciki 17,5g podzielić na połowę i formować kuleczki. Każdą kuleczkę obtoczyć, zgodnie ze smakiem serka: w zmielonych orzeszkach, ziarnach słonecznika, drobno pokrojonym koperku lub papryce. W każdą kuleczkę wbić wykałaczkę. Można podawać jako przekąskę do wina.
Więcej przepisów znajdziesz na: www.sertop.com.pl
Dodaj komentarz