Składniki:

  • Orzechowe: serek topiony firmy SERTOP bez dodatku smakowego, drobno zmielone orzeszki ziemne (bez soli)
  • Paprykowe: serek topiony firmy SERTOP z papryką, słodka lub ostra papryka w proszku
  • Słonecznikowe: serek topiony firmy SERTOP ze słonecznikiem, łuskane ziarna słonecznika
  • Koperkowe: serek topiony firmy SERTOP z koperkiem, drobniutko pokrojony świeży koperek

kuleczki seroweKostkę 100g serka topionego podzielić na 10 równych części lub trójkąciki 17,5g podzielić na połowę i formować kuleczki. Każdą kuleczkę obtoczyć, zgodnie ze smakiem serka: w zmielonych orzeszkach, ziarnach słonecznika, drobno pokrojonym koperku lub papryce. W każdą kuleczkę wbić wykałaczkę. Można podawać jako przekąskę do wina.

Więcej przepisów znajdziesz na: www.sertop.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF