Krem z ciastek korzennych z Cukrem pudrem trzcinowym – doskonały prezent na Mikołajki
Słodkości to najlepszy prezent na Mikołajki. Jeśli więc chcesz miło zaskoczyć swoich najbliższych pysznym, a jednocześnie niezwykle prostym w przygotowaniu dodatkiem, polecamy krem z ciastek korzennych. Naleśniki, ciasto czy nawet chrupiące pieczywo z aromatycznym kremem z pewnością zachwycą Twoją rodzinę. Nie masz pomysłu na mały upominek dla znajomych? Wystarczy abyś słoiczek pełen pysznego kremu z ciastek korzennych przewiązała czerwoną wstążką i gotowe! Życzymy smacznego!
Składniki:
50 g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
100 g białej czekolady
60 g miodu
100 ml mleka
50 ml oleju roślinnego
Przygotowanie:
Ciasteczka zmiksować na proszek i wsypać do miski. Dodać pokruszoną czekoladą. Podgrzać mleko
z miodem i cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT, zalać ciastka z czekoladą. Mieszać do uzyskania gładkiej masy. Na końcu dodać olej i wymieszać. Przelać masę do słoików. Pozostawić do wystygnięcia w pokojowej temperaturze. Przechowywać w lodówce. Aby krem miał gładszą konsystencję, można go dodatkowo zmiksować.
Więcej przepisów z wykorzystaniem Cukru pudru trzcinowego DIAMANT znajdziesz na stronie internetowej www.diamant.pl
Dodaj komentarz