Słodkości to najlepszy prezent na Mikołajki. Jeśli więc chcesz miło zaskoczyć swoich najbliższych pysznym, a jednocześnie niezwykle prostym w przygotowaniu dodatkiem, polecamy krem z ciastek korzennych. Naleśniki, ciasto czy nawet chrupiące pieczywo z aromatycznym kremem z pewnością zachwycą Twoją rodzinę. Nie masz pomysłu na mały upominek dla znajomych? Wystarczy abyś słoiczek pełen pysznego kremu z ciastek korzennych przewiązała czerwoną wstążką i gotowe! Życzymy smacznego!

Składniki:

Krem_foto150 g ciastek korzennych

50 g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT

100 g białej czekolady

60 g miodu

100 ml mleka

50 ml oleju roślinnego

Przygotowanie:

Ciasteczka zmiksować na proszek i wsypać do miski. Dodać pokruszoną czekoladą. Podgrzać mleko
z miodem i cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT, zalać ciastka z czekoladą. Mieszać do uzyskania gładkiej masy. Na końcu dodać olej i wymieszać. Przelać masę do słoików. Pozostawić do wystygnięcia w pokojowej temperaturze. Przechowywać w lodówce. Aby krem miał gładszą konsystencję, można go dodatkowo zmiksować.

 

Więcej przepisów z wykorzystaniem Cukru pudru  trzcinowego DIAMANT znajdziesz na stronie  internetowej www.diamant.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF