Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
  • 4 trójkąciki 17,5g serka topionego firmy SERTOP (złoty ementaler lub tylżycki)
  • 4 plastry szynki (wielkością pasujące do filetów)
  • bułka tarta
  • 1 jajko
  • przyprawy

kotleciki z serkiem topionymWariant 1: Filety rozbić na plastry, przyprawić do smaku. Na każdym rozbitym kotlecie ułożyć trójkącik serka i przykryć plasterkiem szynki. Tak przygotowane kotlety obtoczyć w jajku i bułce. Całość smażyć na patelni w głębokim tłuszczu.

Wariant 2: Naciąć filety, aby powstały „kieszonki”, przyprawić do smaku. Trójkącik serka topionego i plasterek szynki włożyć do kieszonki i spiąć wykałaczką. Opanierować i smażyć na patelni w głębokim tłuszczu.

Więcej przpisów na: www.sertop.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF