Kotleciki z serkiem topionym
Składniki:
- 4 filety z kurczaka
- 4 trójkąciki 17,5g serka topionego firmy SERTOP (złoty ementaler lub tylżycki)
- 4 plastry szynki (wielkością pasujące do filetów)
- bułka tarta
- 1 jajko
- przyprawy
Wariant 1: Filety rozbić na plastry, przyprawić do smaku. Na każdym rozbitym kotlecie ułożyć trójkącik serka i przykryć plasterkiem szynki. Tak przygotowane kotlety obtoczyć w jajku i bułce. Całość smażyć na patelni w głębokim tłuszczu.
Wariant 2: Naciąć filety, aby powstały „kieszonki”, przyprawić do smaku. Trójkącik serka topionego i plasterek szynki włożyć do kieszonki i spiąć wykałaczką. Opanierować i smażyć na patelni w głębokim tłuszczu.
Więcej przpisów na: www.sertop.com.pl
Dodaj komentarz