Kompot z suszu to jedno z tych magicznych 12 dań, które obowiązkowo muszą znaleźć się na Wigilijnym stole w każdym domu.  Wśród tradycyjnych wigilijnych potraw nie może zabraknąć tego aromatycznego, pachnącego owocami kompotu z suszu.

mieszanka kompotowaMieszanka kompotowa Bakalland została stworzona w oparciu o tradycyjną recepturę z najlepszych polskich suszonych owoców. Doskonała w smaku, o jedynym w swoim rodzaju zapachu, z pewnością urzeknie wszystkich gości. Ten nieodłącznie związany z Wigilią napój, nigdy nie smakuje tak dobrze, jak tego jedynego dnia.  Poza tym składniki kompotu, czyli suszone owoce, a głównie śliwki i jabłka – poprawiają nasze trawienie po zjedzeniu tych wszystkich pozycji ze świątecznego menu.

Polecamy skorzystać z gotowej receptury jaką jest mieszanka kompotowa Bakalland, która  została stworzona w oparciu o tradycyjny przepis z najwyższej jakości polskich suszonych owoców. Wystarczy opłukać suszone owoce mieszanki kompotowej Bakalland i włożyć do naczynia. Następnie zalać 4l wody i odstawić na minimum godzinę. Gdy owoce już napęcznieją, gotujemy je na małym ogniu ok. 45 minut, po czym odstawiamy do ostygnięcia. Chcąc nadać kompotowi bardziej szlachetny charakter można wzbogacić go o goździki, miód, cynamon, rodzynki, imbir lub pokrojone wraz ze skórką pomarańcze. Doskonały w smaku, o niepowtarzalnym zapachu pozwoli delektować się domownikom prawdziwie świąteczną atmosferą.

Skład: suszone owoce w różnych proporcjach: jabłka, śliwki suszone z pestką, gruszki, aronie.

Gramatura: 300 g

Cena: zł 6,99

Więcej informacji: www.bakalland.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF