Kolorowe, wakacyjne swawOLE!
Letnie, ciepłe dni sprzyjają spotkaniom w plenerze w gronie przyjaciół, rodziny, z ukochaną osobą. Na łonie natury, bez wielkomiejskiego gwaru możemy poplotkować, pośmiać się i wspólnie pomarzyć. Zbierz przyjaciół, rodzinę, spakuj samochód lub wsiądź na rower i ruszaj przed siebie. Nie zapomnij o warzywnych przysmakach OLE! To one dostarczą niebanalnych doznań kulinarnych. Dzięki kolorowym przysmakom OLE! życie nabierze smaku!
Na wakacyjne spotkania pod chmurką doskonale pasują „żywe” i „wesołe” kolory przysmaków OLE!: żółty (złote cebulki), czerwony (suszone pomidory), zielony (oliwki i kapary), biały (ząbki czosnku) oraz ich wysmakowane połączenia. Najlepiej jeśli nasze przekąski będą lekkie, sycące i kreatywne, słowem – niebanalne. Żeby je przygotować nie trzeba spędzać wielu godzin w kuchni. Wystarczy kilka minut z przysmakami OLE! by wyczarować fantastyczne potrawy, które spakujemy w piknikowy kosz i będziemy się nimi delektować na leśnej łące, nad jeziorem, czy w parku. Świeże powietrze, doskonały humor i wyborna kuchnia pozwolą zapomnieć o codziennych troskach. Aktywnie, zdrowo i modnie – tak można się bawić z OLE!
Kulinarne inspiracje
Pokrój bagietkę w krążki, otwórz Felisos z czarnymi oliwkami w oleju i… gotowe!
Ułóż na talerzu ciemne pieczywo z ziarnami, otwórz słoiczek Raut koreczki warzywne i… smacznego.
Pokrój camembert w trójkąciki, ułóż obok Raut koreczki oliwkowe i… elegancja Francja – najlepiej cieszyć się smakiem przekąski z czerwonym, półwytrawnym winem.
Sałatę podziel na drobno, ułóż na niej kawałki pomidora, dodaj Oliwki z czosnkiem krojonym w oleju z ziołami i… wyborna sałatka gotowa.
Aromatyczne Suszone pomidory w oleju z ziołami skosztuj z chrupkim pieczywem. Lekka i wyborna przekąska sprawdzi się w czasie długich rozmów.
Do filetu z łososia, dodaj Kapary i … nie zapomnij o winie.
Pamiętaj o zielonych i czarnych oliwkach, z nadzieniem i bez, ułożonych w osobnej miseczce, które będą doskonale pasować do serów i wędlin.
Różnorodność smaków i kolorów cieszy nie tylko podniebienie, ale i oczy amatorów kulinarnych nowinek. Łatwość i szybkość użycia przekąsek jest dużym udogodnieniem i oszczędnością czasu. Wystarczy odkręcić wieczko słoiczka i pomysł na pyszną potrawę pojawia się sam.
Dodaj komentarz