Kolanka z falbanką w sosie szpinakowo – pieczarkowym z kurczakiem
Szpinak, pieczarki oraz pierś z kurczaka cieszy się niezwykłym powodzeniem wśród miłośników kuchennych eksperymentów. Szpinak zawiera rekordową ilość witaminy C oraz żelaza, a pieczarki potrafią obniżyć cholesterol. Do takiego zestawu idealnie pasuje mięso z kurczaka i Makaron Międzybrodzki kolanka z falbanką. Przygotowanie jest proste, a efekt końcowy efektowny!

Składniki:
– filet z kurczaka – 200g
– pieczarki świeże – 5 średnich sztuk
– szpinak mrożony krojony – 200g
– śmietanka słodka – 300ml
– olej – 1 łyżka
– sól, pieprz do smaku
– Międzybrodzki Makaron kolanka z falbanką 1 paczka (250g)
Wykonanie:
Filet z kurczaka należy pokroić w kostkę, a pieczarki w małe cząstki. Oba składniki razem musimy podsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie dodajemy rozmrożony szpinak, śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W momencie zagotowania się dodajemy wcześniej ugotowany makaron kolanka z falbanką.
Smacznego!
Dodaj komentarz