Szaleństwa karnawałowe już w toku. Choć czas ten kojarzy nam się z wielką zabawą w Rio de Janeiro i kolorowymi tancerkami samby, to nie możemy zapominać o tym, jak bogata jest tradycja takich imprez w naszym kraju.

Już od dawnych czasów polski karnawał, nazywany zapustami, obfitował w dobrą zabawę i mnogość wydarzeń. Okres ten był czasem poczęstunków i tańców. Zwłaszcza jeżeli chodzi o ówczesne polskie miasta, zabawy były bardzo huczne i wystawne. Panował czas ucztowania przed mającym nastąpić postem.

Obecnie Polacy również preferują wyjścia do klubów oraz restauracji, gdzie mogą spotkać się ze znajomymi i zjeść smaczny posiłek.

I choć statystyki wskazują, że nadal jesteśmy w tyle za innymi mieszkańcami Unii Europejskiej, którzy na jedzenie w restauracjach przeznaczają około 9,5 proc. domowego budżetu (podczas gdy my tylko 3.5 proc.), to z roku na rok odsetek ten się zwiększa.

Polacy przy wyborze restauracji kierują się przede wszystkim dwoma kryteriami: ceną i lokalizacją. Przewodnik Go Out zawiera obydwa elementy, pozwalając na spore oszczędności. Oprócz tego, że zawiera opisy najlepszych warszawskich restauracji z przykładowym menu, to przede wszystkim znajdują się w nim kupony rabatowe na dania główne. Wystarczy wraz z zamówieniem rachunku wręczyć kelnerowi Go Bon znajdujący się w książce przy każdej opisanej restauracji oraz okazać kartę zamieszczoną w przewodniku. Na tej podstawie danie główne osoby towarzyszącej będzie kosztować 1 zł.

Tak samo będzie w przypadku wyjścia do restauracji w większym gronie. 1 zł będzie kosztował główny posiłek zarówno 2-giej, 4-tej oraz 6-tej osoby wśród biesiadujących.

Bardzo łatwo też można wyszukać w przewodniku restaurację, jeśli chodzi o dany przedział cenowy. A to dlatego, że  książka podzielona jest na trzy części: złotą, srebrną i brązową – w zależności od cen dań proponowanych przez restauratorów.

Mimo że cena przewodnika nie jest niska (199 zł), to jednak oferta zawarta w tej wyjątkowej książce, jest w stosunku do niej niewspółmiernie wysoka. Przewodnik Go Out 2015 jest produktem z najwyższej półki, który ma za zadanie ułatwiać korzystanie z gastronomii na bardzo wysokim poziomie – wskazuje Marcin Biernacki, wydawca przewodnika Go Out .

Koszt zakupu przewodnika zwraca się szybko – po wykorzystaniu zaledwie 2 Go Bonów ze złotej puli czy 4 ze średniej półki cenowej.

Ten swoisty system rabatowy wraz z pięknie wydanym albumem pomoże w podjęciu decyzji o częstszym wyjściu do restauracji, by tam cieszyć się w gronie znajomych karnawałową zabawą.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF