Kanapki na pieczywie chrupkim z pastą serowo szpinakową i wędzonym łososiem
Obiecany przepis.
Chrupiący chleb z delikatną, aksamitną pastą i wyrazistym łososiem. Pychota!
My już wiemy co zjemy na kolację 🙂
Składniki:
– 250g półtłustego twarogu
– 100g rozdrobnionego szpinaku mrożonego
– 3 łyżki kwaśniej śmietany
– 3 ząbki czosnku
– 100g łososia wędzonego w plasterkach
– pieczywo chrupkie 7 zbóż firmy GRANEX
– pomidorki koktajlowe
– sól do smaku
Wykonanie:
Twaróg połączyć ze śmietaną, rozmrożonym szpinakiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić do smaku solą. Na kromeczki pieczywa wyłożyć powstała pastę, na pastę pokrojonego w paseczki łososia i pokrojone na cząstki pomidorki koktajlowe.
Smacznego!
Dodaj komentarz