Polacy coraz większą uwagę zwracają na jakość produktów, dlatego jesienią tego roku Tesco wprowadziło do swoich sklepów gamę produktów marki własnej finest*. Klienci zareagowali bardzo pozytywnie, więc sieć zdecydowała się rozszerzyć ofertę o produkty takie jak sery czy wędliny, w tym również specjały lokalne.

Odkryj wyjątkowe smaki EuropySpędzając czas z bliskimi, szczególnie w okresie świątecznym, chcemy dzielić się z nimi wspaniałym smakiem i najlepszą jakością. Dzięki Tesco finest* to naprawdę proste. Wystarczy kilka chwil, by zaserwować kawałek oryginalnego francuskiego sera Comté, o intensywnym aromacie i orzechowym smaku, dojrzewającego przez minimum 15 miesięcy lub włoski klasyk – dojrzewającą w soli morskiej szynkę parmeńską. Nie trzeba nic więcej, by w mgnieniu oka wyczarować prawdziwą ucztę i cieszyć się nią z najbliższymi.

Nowa oferta świeżej żywności Tesco finest* obejmuje ponad 60 różnych produktów, dostępnych w niemal wszystkich sklepach Tesco, na terenie całego kraju. – Klienci w naszej części Europy, zwłaszcza w okresie świątecznym, poszukują produktów wysokiej jakości, o wyjątkowym smaku. Tesco finest* zapewnia doskonałą jakość, teraz również jeśli chodzi o produkty świeżej żywności – mówi Petr Wagner, menadżer w dziale zakupów w Tesco na Europę Środkową, odpowiedzialny za koordynację wprowadzenia nowej oferty finest*.

Nowe produkty Tesco finest* to bogactwo smaków. Możemy skosztować doskonałych serów, jakich jak Mozzarella di Buffala, wielokrotnie nagradzany ser, produkowany przez rodzinę Mandara z regionu Campania we Włoszech. Do jego produkcji używane jest lokalne bawole mleko, a receptura jest niezmienna od lat. To wszystko sprawia, że ser ma świeży, delikatny smak i unikatową konsystencję. Lub też ser Gorgonzola piccante finest*, wytwarzany w Lombardii, w okolicach Mediolanu, wyłącznie z mleka zaaprobowanego przez Konsorcjum Gorgonzola. Tradycyjna receptura nakazuje ręcznie czerpać twaróg. Następnie ser dojrzewa co najmniej 80 dni w warunkach zbliżonych do tych, jakie panują w grotach. Produkowany od trzech pokoleń przez rodzinę Cairate w małej mleczarni w Abbiategrasso, w pobliżu Mediolanu.

Finest* to również wyśmienite wędliny, takie jak szynka szwarcwaldzka: suszona szynka z regionu Szwarcwaldu w Niemczech, z nadanym przez Unię Europejską certyfikatem Chronionej Nazwy Pochodzenia lub włoska szynka gotowana: soczyste mięso wieprzowe, dokładnie pokryte aromatyczną mieszanką ziół – jałowca, majeranku, oregano, tymianku, pietruszki i kopru włoskiego.

Dodajmy do tego kilka plastrów słodkiego mango Tesco finest*, kawałek kremowego awokado Hass i gałązkę aromatycznych pomidorów San Marzano – et voilà! Uczta dla rodziny i przyjaciół gotowa.

Stworzenie gamy Tesco finest* nie byłoby możliwe bez bliskiej współpracy z wysokiej klasy lokalnymi dostawcami. Niektórzy pochodzą z regionów słynących z jakości określonych produktów, tak jak rodzina Lincet, produkująca ser Chaource finest*, w samym sercu Burgundii. Inni to małe, lokalne firmy, jak niewielka mleczarnia w szwajcarskich górach, gdzie produkowany jest dojrzewający w grotach ser Emmentaler. Niektórzy dostawcy pochodzą z naszej części Europy, wzbogacając ofertę finest* o lokalne specjały. Na przykład, doskonałe jajka kury zielononóżki kuropatwianej są dostarczane m.in. przez firmy Mizgier i Polskie Fermy.

Produkty Tesco finest*, podobnie jak wszystkie produkty marki własnej Tesco, objęte są Gwarancją 100% Satysfakcji. Oznacza to, że jeśli zakupione produkty nie odpowiadają wymaganiom klientów, Tesco zwraca za nie pieniądze.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF