Jak się robi cukierki? Ekipa telewizyjna z wizytą w „Pszczółce”
Kamera popularnonaukowego programu „DeFacto”, emitowanego w telewizji TTV, odwiedziła lubelską Fabrykę Cukierków „Pszczółka”. Ekipa telewizyjna śledziła krok po kroku, jak powstają słodycze, po które chętnie sięgamy w sklepach. Widzowie TTV zobaczą materiał 15 maja o godz. 20.05.
Fabryka Cukierków „Pszczółka” Sp. z o.o. to firma z ponad sześćdziesięcioletnim doświadczeniem. Oferuje około 50 rodzajów cukierków: karmelków nadziewanych, twardych, musujących, a także oblewanych czekoladą. Cukierki z „Pszczółki”, takie jak „Jogusie”, „Musss”, czy „Kukułki”, są od lat znane konsumentom w całym kraju i za granicą.
– Każdy z nas zastanawia się czasami, jak powstają wyroby, po które sięgamy na co dzień w sklepie. Kiedy stacja TTV zaproponowała Fabryce Cukierków „Pszczółka” udział w programie „DeFacto”, uznaliśmy, że to doskonały sposób, by zaspokoić ciekawość i poszerzyć wiedzę naszych klientów. Zaprosiliśmy kamerę do zakładu i pokazaliśmy, jak powstają nasze sztandarowe produkty – mówi Magdalena Bożko, Rzecznik Prasowy Krajowej Spółki Cukrowej S.A.
Ekipę telewizyjną po fabryce oprowadzała główna technolog, Anna Figarska. Pokazywała i omawiała poszczególne etapy produkcji. Kamera śledziła cały proces, aż po pakowanie gotowych wyrobów. Odwiedziła też zakładowe laboratorium. Widzowie programu „DeFacto”, będą więc mogli zobaczyć, jak naturalny surowiec – cukier z polskich cukrowni, stopniowo zamieniany jest w wysokiej jakości karmelki i inne wyroby z Fabryki Cukierków „Pszczółka”.
– Cały proces produkcji naszych cukierków odbywa się pod czujnym okiem wykwalifikowanych specjalistów. Dzięki dopracowanym recepturom i nowoczesnym technologiom, oferujemy naszym konsumentom szeroki asortyment wyjątkowych produktów – podkreśla Magdalena Bożko.
Twórcy programu „DeFacto”, oprócz procesu produkcji, przedstawią widzom również kilka ciekawostek na temat historii cukierków. Premierowa emisja programu odbędzie się na antenie TTV w piątek 15 maja o godz. 20.05.
Dodaj komentarz