Składniki farszu:

  • 2 opakowania śmietankowego serka twarogowego Cremetta w kubeczku 100 g
  • 4 jajka
  • łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz
  • do dekoracji: marchewka oraz pieprz w ziarenkach

jajka_faszerowane_serkiem_cremetta_marki_lactima.jpgSposób  przygotowania:

Jajka ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupki i utnij górę na 1/3 wysokości. Następnie wyciągnij żółtka i przełóż je do miseczki. Dodaj serek Cremetta i majonez. Dopraw solą oraz pieprzem. Dokładnie połącz ze sobą składniki uzyskując jednolitą masę. Każde jajko nafaszeruj pastą. Odciętą górę jajka połóż na pastę. Wciśnij delikatnie po 2 ziarenka pieprzu jako oczy. Z marchewki wytnij trójkąciki i włóż  je do pasty tak, aby tworzyły dzióbek oraz pod jajko jako łapki.

Smacznego!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF