Herbata z miodem to jeden z najpopularniejszych zimowych „rozgrzewaczy”. Świetnie smakuje, rozgrzewa i wzmacnia organizm. Manuka Health zamiast herbaty z miodem proponuje by tej zimy wybrać miód z herbatą. Na dodatek zieloną!

Czarna herbata, choć tak bardzo popularna w naszym kraju, nie jest wcale zdrowa. Zdecydowanie lepiej zastąpić ją jej zielonym odpowiednikiem. Zielona herbata korzystnie wpływają na nasze zdrowie i samopoczucie. Ekstrakt z zielonej herbaty wykazuje też korzystny wpływ na funkcje odpornościowe organizmu. Naukowcy odkryli, że można  w nim znaleźć około 4 tysięcy substancji i związków chemicznych, które pozytywnie oddziałują na nasz organizm. Wśród nich najbardziej wartościowy jest Galusan epigallokatechiny (EGCG) znajdujący się w ekstrakcie z zielonej herbaty. Jest on silnym przeciwutleniaczem, 100 krotnie silniejszym od witaminy C oraz 25-krotnie efektywniejszy od witaminy E w zwalczaniu wolnych rodników w skórze.

 

Wiedzę na temat zielonej herbaty oraz wyjątkowe właściwości tej rośliny postanowili wykorzystać pszczelarze z Manuka Health. Połączyli oni zieloną herbatę, ze słynnym nowozelandzkim miodem Manuka. Właściwości miodu Manuka z ekstraktem z zielonej herbaty, zawarte w jednym produkcie, dają efekt znacznie skuteczniejszy niż popularne w Polsce picie gorącej czarnej herbaty z łyżką zwykłego miodu. Dwa egzotyczne składniki mają dużo bardziej korzystny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu niż ich odpowiedniki.

Miód Manuka, który jest wytwarzany w Nowej Zelandii i ma szczególne właściwości korzystnie wpływające na zdrowie. Dzięki zawartości składnika o nazwie methylglyoxal w bardzo wysokim stężeniu, korzystnie wpływa na funkcjonowanie układu pokarmowego, odpornościowego oraz stan skóry. Łączy więc wszystkie właściwości wielu gatunków miodów, które są dobrze znane w Polsce, choć dzięki wysokiemu stężeniu cząsteczki aktywnej, właściwości miodu są zdecydowanie silniejsze.

Manuka Health tworzac mieszankę z miodu Manuka oraz ekstraktu z zielonej herbaty wykorzystała miód Manuka MGO™ 250+. Oznacza to, że miód zawiera co najmniej 250 mg methylglyoxalu na kilogram.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF