Powiew ciepłego powietrza sprawia, że sezon na grillowanie można powoli uznać za otwarty. Dla miłośników zdrowego jedzenia mamy doskonałą propozycję na wykorzystanie grillowanych warzyw w sałatce z makaronem ryżowym. Zobaczcie sami!

Vegane Reisnudeln mit Grillgemüse Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron ryż – 250 g
  • Cukinia – 1 średnia szt.
  • Bakłażan – 1 szt.
  • Natka pietruszki
  • Listki bazylii
  • Przyprawa do grilla
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Wcześniej umytą cukinię i bakłażana kroimy w grubsze plastry i posypujemy przyprawą. Tak przygotowane warzywa grillujemy, pilnując żeby się nie przypaliły. Na koniec wykładamy na talerz makaron, cukinię i bakłażana. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki i dekorujemy świeżym listkiem bazylii.

Smacznego!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF