Grillowane warzywa z makaronem ryżowym
Powiew ciepłego powietrza sprawia, że sezon na grillowanie można powoli uznać za otwarty. Dla miłośników zdrowego jedzenia mamy doskonałą propozycję na wykorzystanie grillowanych warzyw w sałatce z makaronem ryżowym. Zobaczcie sami!
- Międzybrodzki Makaron ryż – 250 g
- Cukinia – 1 średnia szt.
- Bakłażan – 1 szt.
- Natka pietruszki
- Listki bazylii
- Przyprawa do grilla
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Wcześniej umytą cukinię i bakłażana kroimy w grubsze plastry i posypujemy przyprawą. Tak przygotowane warzywa grillujemy, pilnując żeby się nie przypaliły. Na koniec wykładamy na talerz makaron, cukinię i bakłażana. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki i dekorujemy świeżym listkiem bazylii.
Smacznego!
Dodaj komentarz