Rośliny strączkowe słyną ze swych nieocenionych właściwości odżywczych. Ich regularne spożywanie nie tylko zapewnia dostarczenie organizmowi szczególnie istotnych wartości, ale również obniża ryzyko wystąpienia wielu chorób. Fasola czerwona marki Halina oprócz wyjątkowych właściwości zdrowotnych dodatkowo wspaniale wygląda na talerzu, dzięki czemu każdy posiłek z jej udziałem ucieszy zarówno oczy jak i podniebienie.

folia_fasola_czerwona_marki_halinaZdrowie i smak

Fasola czerwona marki Halina jest produktem absolutnie niezastąpionym w diecie, każdego, kto chce świetnie wyglądać i zdrowo się odżywiać. Mnogość zalet oraz korzyści, które płyną z jej spożywania jest ogromna. Przede wszystkim jest ona doskonałym źródłem błonnika, który istotnie przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania naszego układu pokarmowego. Błonnik reguluje procesy trawienne, a jednocześnie usuwa z ogranizmu zły cholesterol.  Co więcej fasola stanowi pokarm wysokoenergetyczny. Zawiera bardzo duże ilości białka roślinnego. Nie bez powodu zatem fasolę czerwoną marki Halina nazywać możemy królową roślin strączkowych. Zysk, jaki czerpie nasz organizm z jej spożywania jest niebywały, a w dodatku łatwość jej przygotowania oraz walory smakowe zachęcają, aby jak najczęściej gościła na naszych stołach. Fasola czerwona marki Halina wspaniale nadaje się do sałatek, zup, past, gulaszy, kotlecików, a nawet ciast. Wystarczy jedynie po opłukaniu namoczyć ją na 12-15 godzin, a następnie gotować w wodzie aż do miękkości.

Szeroki wachlarz zastosowań, wspaniały smak oraz niezliczone korzyści dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu to z pewnością wystarczające argumenty, by wprowadzenie fasoli czerwonej marki Halina do codziennej diety stało się naszym zdrowym nawykiem.

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu

Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.

Produkt: Fasola czerwona marki Halina

Gramatura : 500 g

Cena detaliczna: ok. 7zł

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF