Dzień Matki w Polsat Food Network
Wtorek 26 maja, godz. 6:00-20:00
Jak najprzyjemniej spędzić Dzień Matki? Usiądź wygodnie przed telewizorem i pozwól swoim najbliższym przygotować dla Ciebie coś pysznego J. Sama zaś oddaj się w ręce trzech wspaniałych kobiet, kulinarnych czarodziejek: Ewy Wachowicz, Siby Mtongany i Nigelii Lawson, z którymi spędzisz wyjątkowy dzień, pełen smaków, zapachów, kolorów i śmiechu.
Całodniowy blok odcinków przebojowych programów: „Ewa gotuje”, „Szybkie uczty Siby” oraz „Nigella ekspresowo” to prawdziwy maraton niezwykłych inspiracji, wyjątkowych połączeń smaków i nieznanych Ci jeszcze tricków kuchennych.
Gospodynie programów zapraszają na wspaniałe uczty, złożone z efektownych dań i deserów, które przygotujesz szybko i prosto. Wszystkie są mistrzyniami kuchni fusion. Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami, przy jednoczesnym poszanowaniu rodzimej tradycji kulinarnej, Siba Mtonganu to egzotyczna fuzja regionalnych i współczesnych dań południowo-afrykańskich, zaś Nigella… no cóż, nie ma takich składników z dowolnej części świata, których nie odważyłaby się połączyć, uzyskując za każdym razem smakowity efekt.
Poniżej prezentujemy przepisy, pochodzące z programów naszych trzech ekspertek. Na obiad proponujemy schab wędzony na herbacie od Ewy Wachowicz, z dodatkiem błyskawicznej sałatki z krabami i avocado z japońskim sosem od Nigelli, a na świąteczny deser pyszne, szybkie i kolorowe trifle od Siby.
Smacznego!
Dodaj komentarz