Linia przypraw Kamis Specialite została przygotowana z myślą o wszystkich smakoszach – doceniających wyrafinowany smak i najwyższą jakość, lubiących gotować i otwartych na eksperymenty kulinarne. Dla tych, którzy gotują codziennie i lubią wprowadzać nowe akcenty kulinarne do tradycyjnych potraw, a także dla gotujących okazjonalnie, lecz wyszukane dania. Taką wyjątkową okazją są właśnie Święta Bożego Narodzenia, by wyczarować wyjątkowe potrawy, warto wypróbować dwie najnowsze propozycje w linii Specialite: Przyprawę do dań słodkich i Ognistą mieszankę przypraw.


Przyprawa do dań słodkich KAMIS Specialite została skomponowana z wyjątkowych i aromatycznych składników: kardamonu, skórki cytrynowej, cynamonu, goździków i mięty. Nadaje potrawom bardzo oryginalny cytrusowy smak z lekko korzenną nutą. Oryginalność tej wyjątkowej mieszanki tkwi zarówno w doborze przypraw jak i w ich formie – duże, kruszone kawałki przypraw umieszczone zostały w opakowaniu w formie młynka, który gwarantuje zawsze odpowiednią świeżość i intensywność aromatu oraz ułatwia stosowanie. I co ważne – dokładnie zmielone przyprawy tuż przed ich użyciem, „wprost” do potrawy czy filiżanki, mają najintensywniejszy aromat i głęboki smak. Dzieje się tak, ponieważ podczas mielenia uwalniają się olejki eteryczne, które sprawiają, że zapach przypraw jest tak świeży, jakby zostały one przed chwilą zerwane.

Mieszanka ma bardzo szerokie zastosowanie – można jej użyć do przyprawiania świątecznych ciast, do przygotowywania nadzień i mas, jak również deserów owocowych (np. naleśniki, pierogi, ciastka, sałatki owocowe, kremy), jako dodatek do ciastka naleśnikowego czy ciasta pieczonego.  Służy również jako wykończenie dania czyli posypka do gotowego już dania. Może być bardzo aromatycznym wykończeniem świątecznej, rozgrzewającej kawy i herbaty.


Ognista mieszanka przypraw KAMIS Specialite  została przygotowana na  bazie pikantnych składników: chili, pieprzu czarnego, czosnku, kolendry i gorczycy. Zapewnia wyjątkowe doznania smakowe, przeznaczona jest dla zwolenników wyrazistego i pikantnego smaku dań. Dostępna jest w wygodnym młynku, dodatek świeżo zmielonej przyprawy, sprawia, że potrawa jest bardzo aromatyczna. Ognista mieszanka przypraw KAMIS Specialite  ma bardzo szerokie zastosowanie, praktycznie do wszelkiego rodzaju potraw, doskonała do mięs i ryb świątecznych, zarówno jako składnik marynat, jak i sosów, można na jej bazie przygotować ogniste śledzie. Daje ciekawszy smak niż sam pieprz czy chili.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF