Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Już wkrótce rozpoczniemy poszukiwania najlepszych produktów, by przygotować wyśmienitą wigilijną kolację. W przedświąteczny tydzień, w sklepach Lidl pojawi się obszerna oferta wyśmienitych świeżych ryb, idealnych na uroczystą, świąteczną wieczerzę.

lidlPolskich świąt nie byłoby bez karpia. To nieodłączna i podstawowa część jednej z dwunastu tradycyjnych, wigilijnych potraw. Lidl Polska chcąc zwrócić uwagę konsumentów na humanitarne traktowanie ryb, przygotował specjalną ofertę karpi hodowanych w Polsce przez producenta mającego wieloletnią tradycję. W ofercie dostępne będą od 16 grudnia płaty karpia (1,99zł/100g) oraz
od czwartku 19 grudnia tuszki świeżego karpia (1,49zł/100g), które hodowane były w stawach przepływowych, dzięki czemu ich mięso nie ma mulistego posmaku i cechuje się najwyższą jakością.

Wigilijna kolacja to nie tylko karp. W ofercie Lidla znajdą się również inne smaczne ryby,
z których można przygotować wyśmienite dania na tradycjną kolację dla najbliższych. Pstrąg łosiosiowy (2,49zł/100g) jest rybą pyszną
i delikatną w smaku. To świetny wybór dla osób uwielbiających eksperymentować w kuchni. Mięso smakiem i kolorem zbliżone jest
do łososia, znakomicie nadaje się do pieczenia oraz smażenia. Kolejną propozycją dla wymagających jest palia alpejska (2,49zł/100g), ceniona za swój delikatesowy smak. Ryba ta ceniona jest przez smakoszy w całej Europie, gdzie uznaje się ją za rarytas. Cechuje się ona charakterystycznym ubarwieniem – w postaci kropek, co w naturalnym środowisku jest znakomitym kamuflażem. Pstrąg łososiowy i palia alpejska dostępne będą w sklepach Lidl od poniedziałku 16 grudnia.

W ofercie pojawi się także specjalna pozycja dla osób, które cenią sobie najbardziej wyborną część ryby. Polędwica z dorsza (4,99zł/100g) to chude, delikatne oraz pozbawione ości i skóry mięso. Nadaje się idealnie dla dzieci oraz dla smakoszy, którzy docenia wyjątkowe walory smakowe tej części ryby.

Zakup ryby na Wigilię to nie wszystko. Warto też zajrzeć do specjalnie przygotowanej broszury, w której znajdą się przepisy Pascala Brodnickiego, Karola Okrasy i Pawła Małeckiego oraz na portal kuchnialidla.pl. Specjalnie dla wszystkich klientów Lidla, którzy szukają niebanalnego pomysłu na karpia, Pascal przygotował wyjątkowy przepis. Karp winiarza w połączeniu z zapiekanką francuską to doskonała propozycja dla każdego, kto lubi wyborne połączenia smakowe. Warto też skorzystać z przepisów
na kaczkę duszoną z kapustą i suszonymi śliwkami według przepisu Karola Okrasy oraz z przepisów
na słodkości z Gwiazdkowej Cukierni Lidla.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF