Masa marcepanowa doskonale nadaje się, jako dodatek do świątecznych wypieków. Twoi goście z pewnością będą zachwyceni, kiedy użyjesz jej do dekoracji ciast i modelowania ozdób. Przepis, który przedstawiamy jest prosty w wykonaniu, a efekt wyśmienity w smaku!

Składniki:

100g migdałów

100g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT

kilka kropli olejku migdałowego

opcjonalnie: łyżka wody różanej

 

Sposób przyrządzenia:

Migdały sparzyć, obrać z ciemnej skórki, bardzo dokładnie zmiksować i połączyć z cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT, olejkiem migdałowym (opcjonalnie wodą różaną). Zagnieść masę (w razie potrzeby dodając odrobinę więcej olejku migdałowego), uformować kostkę i przechowywać w lodówce. Dla ułatwienia prezentujemy krok po kroku czynności, jakie należy wykonać:

Krok 1.

Krok 1

Krok 2.

Krok 2

Krok 3.

 Krok 3

Krok 4.

Krok 4

Krok 5.

 Krok 5

Krok 6.

 Krok 6

Domowa masa marcepanowa to idealny pomysł na świąteczny upominek. Z masy wykonaj małe pralinki i zapakuj je w ozdobny słój.

Ciekawe przepisy z wykorzystaniem cukru pudru trzcinowego DIAMANT znajdziesz na www.diamant.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF