Mus owocowy lub owocowo-warzywny to produkt nowy na rynku.  Brak świadomości, dotyczący składu musów, powoduje, że bardzo mało osób uważa je za produkty naturalne i wartościowe. Aż 60% badanych uważa, że do musów dodaje się konserwanty, barwniki (52%), cukier (68,7%) lub substancje słodzące (63%)*, co jest nieprawdą.

image001

Musy natomiast to po prostu przetarte owoce i/lub warzywa, czyli produkty naturalne. Nie zawierają sztucznych barwników ani konserwantów.

Musy to odpowiedź na potrzeby konsumenta – produkty wartościowe, których spożywanie zaoszczędza czas, wzbogacając przy tym organizm w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki odżywcze.

* Badanie Stowarzyszenia Krajowa Unia Producentów Soków przeprowadzone przez Instytut Millward Brown w marcu i kwietniu 2015 r. na próbie 300 kobiet.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF