Po letnich wariacjach smakowych w lodziarniach Grycan – Lody od pokoleń nadszedł czas na Jesienne Smakołyki. Gruszka, wiśnia i orzech włoski to trzy smaki, które dominują w nowej ofercie specjalnej. Skomponowane na ich bazie desery dostępne będą dla klientów lodziarni na terenie całego kraju już od 16 września.

 

Kiedy truskawki, maliny i borówki odchodzą w zapomnienie, w menu Polaków zaczynają pojawiać się jesienne smakołyki. Soczyste i lekko kwaśne wiśnie, dojrzałe gruszki i wyjątkowe orzechy włoskie – to one od połowy września rządzić będą w menu lodziarni Grycan – Lody od pokoleń,  oczywiście w towarzystwie lodów.

 

W menu dostępnym w 111 lodziarniach na terenie kraju pojawią się trzy nowe pozycje:

Clipboard

  • Deser „Z wiśniowego sadu” – kulki Lodów waniliowych, Lodów czekoladowych i Sorbetu z Wiśni ułożone na ciepłych wiśniach, podane z bitą śmietaną i gęstą polewą czekoladową, posypane płatkami migdałów.
  • Deser „Spotkanie pod gruszą” – kompozycja ciepłych gruszek oraz Lodów śmietankowych, Lodów orzech włoski, Sorbetu z Gruszek i bitej śmietany. Całość oblana polewą karmelową i posypana kawałkami orzechów włoskich.
  • Kawa Latte macchiato z  orzechami – wyśmienita kawa latte macchiato z polewą karmelową i bitą śmietaną, podawana z kulką Lodów orzech włoski oraz siekanymi orzechami włoskimi.

Każdy z deserów dostępny będzie w specjalnej cenie 13,90 zł.

Lody marki Grycan powstają w podwarszawskim zakładzie firmy przy użyciu tradycyjnych metod, według sprawdzonych i najlepszych receptur, na bazie śmietanki kremówki i żółtek jaj, z wykorzystaniem wyłącznie najlepszych składników. Bakalie i owoce wykorzystywane do produkcji lodów i sorbetów są starannie selekcjonowane i przygotowywane. Sorbety powstają z najlepszej jakości, ręcznie obieranych i wyciskanych owoców, co gwarantuje im w pełni naturalny smak. Dostępna w lodziarniach Grycan – Lody od pokoleń kawa parzona jest z wyjątkowej, włoskiej mieszanki, wybranej specjalnie przez Elżbietę i Zbigniewa Grycanów.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF