Składniki:

  • 2-3 kostki bulionowe Cykoria
  • 6 dużych marchewek
  • 2 duże ziemniaki
  • Sól
  • 1 łyżeczka pieprzu mielonego Cykoria
  • 1 łyżeczka imbiru Cykoria
  • 2 łyżki suszu z pietruszki

cykoria_marchewkowa (1)Przygotowanie. Kostki rosołowe gotujemy z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodajemy obraną marchew i ziemniaki, gotujemy ok. 30 minut. Całość blendujemy na gładką masę, dodajemy sól, susz z pietruszki, doprawiamy imbirem i pieprzem. W razie potrzeby rozrzedzamy wodą. Możliwe dodatki: grzanki, kleks śmietany lub w wersji dietetycznej – natka pietruszki.
www.cykoria.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF