Do przygotowania w 20 minut!

Składniki na 2 osób:

SONY DSC
SONY DSC

2 szklanki dowolnego makaronu np. tagliatelle
¾ szklanki sosu pomidorowego
100g kostka serka topionego o smaku naturalnym
3 łyżki wody lub mleka
100g kiełbasy
Pieprz czarny CYKORIA
Papryka chili CYKORIA
Sól do smaku
Natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie.
1. Makaron gotujemy al dente, zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Odcedzamy i łączymy z sosem pomidorowym oraz kiełbasą.
3. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wkładamy do żaroodpornego naczynia.
4. Serek topiony podgrzewamy z wodą na małym ogniu do momentu, aż serek się rozpuści. Dodajemy chili, mieszamy i zalewamy nim makaron.
5. Całość wkładamy do gorącego piekarnika, nagrzanego do temp. 180 stopni na ok. 10-15 minut.
6. Dekorujemy natką pietruszki.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF