CYKORIA – tradycyjny omlet z jabłkami, rodzynkami i cynamonem
Składniki dla 2 osób:
- 6 jajek
- Szczypta soli
- Masło do smażenia
- 2 jabłka np. szara reneta
- Duża garść rodzynek CYKORIA
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka cukru wanilinowego CYKORIA
- Cynamon CYKORIA do posypania
Przygotowanie. Jajka rozbełtujemy w misce z solą. Na rozgrzaną patelnię z masłem wylewamy połowę porcji i smażymy na średnim ogniu do momentu, aż będzie ścięty. Odwracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze kilka minut.
Jabłka kroimy w 1cm kostkę i podsmażamy z cukrem wanilinowym na maśle do pożądanej miękkości (1-3 minuty). Gotowe jabłka wykładamy na omlety, dodajemy rodzynki, całość posypujemy cynamonem. Smacznego!
Więcej przepisów na: www.gotowaniejestproste.pl
Dodaj komentarz