Składniki dla 2 osób:

  • 6 jajek
  • Szczypta soli
  • Masło do smażenia
  • ½ łyżeczki pieprzu mielonego CYKORIA

C - tradycyjny omlet z boczkiemoraz:

  • 100g wędzonego boczku
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku

Przygotowanie. Boczek na kroimy w paski i podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu. Po 2-3 minutach przekładamy na talerzyk. Jajka rozbełtujemy w misce z solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnię z masłem wylewamy połowę porcji i smażymy na średnim ogniu do momentu, aż będzie ścięty. Odwracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze 1-2 minuty.

Omlet przekładamy na talerz, posypujemy boczkiem i świeżym szczypiorkiem.

Smacznego!

Więcej przepisów na: www.gotowaniejestproste.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF