CYKORIA – tradycyjny omlet z boczkiem
Składniki dla 2 osób:
- 6 jajek
- Szczypta soli
- Masło do smażenia
- ½ łyżeczki pieprzu mielonego CYKORIA
- 100g wędzonego boczku
- 4 łyżki posiekanego szczypiorku
Przygotowanie. Boczek na kroimy w paski i podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu. Po 2-3 minutach przekładamy na talerzyk. Jajka rozbełtujemy w misce z solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnię z masłem wylewamy połowę porcji i smażymy na średnim ogniu do momentu, aż będzie ścięty. Odwracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze 1-2 minuty.
Omlet przekładamy na talerz, posypujemy boczkiem i świeżym szczypiorkiem.
Smacznego!
Więcej przepisów na: www.gotowaniejestproste.pl
Dodaj komentarz