CYKORIA – roladki z indyka i szpinaku
Składniki:
- Mały filet z indyka
- 2 pęczki świeżego szpinaku
- 3-4 łyżeczki czosnku CYKORIA
- 3-4 łyżeczki pieprzu mielonego CYKORIA
- Kawałek fety
Przygotowanie. Filety myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w paski. Każdy kawałek obsypujemy solą i pieprzem a następnie układamy na nim liście szpinaku i kawałek fety. Całość zwijamy, tworząc roladkę i spinamy wykałaczką. Na spód brytfanki lub folii aluminiowej kładziemy dokładnie umyte liście szpinaku, bez łodyżek i wykładamy na niego roladki z indyka. Posypujemy solą, czosnkiem i pieprzem. Pieczemy ok. 35-40 min, w zamkniętej brytfance w piekarniku (200stopni) lub grillujemy na tacce w szczelnie zawiniętej folii aluminiowej. Smacznego!
Więcej przepisów na: www.cykoria.com.pl
Dodaj komentarz