CYKORIA – krem z groszku i kaszy jaglanej
Składniki:
- 2 szklanki mrożonego lub świeżego groszku
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 3-4 szklanki wody
- Sól do smaku
- Pieprz Cykoria do smaku
- 1-3 łyżki Smakosza Extra z Natury CYKORIA
- 2 łyżki masła + 1 mała cebula + 1por (biała część)
Cebule obieramy, kroimy razem z porem w talarki a następnie podsmażamy na patelni z masłem do momentu, aż por będzie miękki.
Groszek wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy do miękkości. Kiedy będzie gotowy blendujemy go z kaszą jaglaną oraz z cebulą i porem. W razie potrzeby dodajemy więcej gorącej wody a następnie doprawiamy Smakoszem Extra, pieprzem i ewentualnie solą. Całość gotujemy jeszcze parę chwil na ogniu.
Podajemy z dodatkiem grzanek/groszku ptysiowego.
Smacznego!
Więcej przepisów na: www.cykoria.pl
Dodaj komentarz