Składniki:

  • 2 szklanki mrożonego lub świeżego groszku
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 3-4 szklanki wody
  • Sól do smaku
  • Pieprz Cykoria do smaku
  • 1-3 łyżki Smakosza Extra z Natury CYKORIA
  • 2 łyżki masła + 1 mała cebula + 1por (biała część)

C - krem z groszku i kaszy jaglanejPrzygotowanie.

Cebule obieramy, kroimy razem z porem w talarki a następnie podsmażamy na patelni z masłem do momentu, aż por będzie miękki.

Groszek wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy do miękkości. Kiedy będzie gotowy blendujemy go z kaszą jaglaną oraz z cebulą i porem. W razie potrzeby dodajemy więcej gorącej wody a następnie doprawiamy Smakoszem Extra, pieprzem i ewentualnie solą. Całość gotujemy jeszcze parę chwil na ogniu.

Podajemy z dodatkiem grzanek/groszku ptysiowego.

Smacznego!

Więcej przepisów na: www.cykoria.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF