Składniki:

  • 0,5 szklanki kaszy jaglanej
  • Szczypta soli
  • 2 szklanki truskawek bez szypułek
  • 2 szklanki mleka
  • 1 cukier wanilinowy CYKORIA
  • Liście świeżej mięty do dekoracji

C - kasza jaglana z truskawkami (1)Przygotowanie. Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku a następnie gotujemy z mlekiem, solą i cukrem ok. 15 minut. Przykrywamy pokrywkę, zdejmujemy z gazu i odstawiamy, aby napęczniała. Truskawki myjemy, kilka zostawiamy do dekoracji, resztę blendujemy z kasza na gładką masę. Przelewamy do miseczek, dekorujemy kawałkami owoców i miętą.

Smacznego!

Więcej przepisów na: www.cykoria.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF