CYKORIA – kasza jaglana z dodatkiem pesto z suszonych pomidorów
Składniki na pesto dla 2 osób:
- 3 suszone pomidory w zalewie
- 75ml oliwy
- 1 ząbek czosnku
- 50ml orzechów włoskich
- 3-4 listki świeżej bazylii lub 1 łyżeczka suszonej bazylii CYKORIA
- 3 łyżki tartego parmezanu lub mozzarelli
- Sól do smaku
- Szklanka gorącej, ugotowanej kaszy jaglanej
- Natka pietruszki do dekoracji
- Oliwa z oliwek (niekoniecznie)
Przygotowanie. Wszystkie składniki pesto blendujemy na jednolitą masę. W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody.
Gorącą kaszę mieszamy w garnku z pesto i wykładamy na talerze. Ozdabiamy natką pietruszki, polewamy dodatkowo oliwą.
Smacznego!
Więcej przepisów na: www.cykoria.pl
Dodaj komentarz