Składniki na pesto dla 2 osób:

  • 3 suszone pomidory w zalewie
  • 75ml oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 50ml orzechów włoskich
  • 3-4 listki świeżej bazylii lub 1 łyżeczka suszonej bazylii CYKORIA
  • 3 łyżki tartego parmezanu lub mozzarelli
  • Sól do smaku

C - kasza jaglana z pesto pomidorowym (1)I dodatkowo:

  • Szklanka gorącej, ugotowanej kaszy jaglanej
  • Natka pietruszki do dekoracji
  • Oliwa z oliwek (niekoniecznie)

Przygotowanie. Wszystkie składniki pesto blendujemy na jednolitą masę. W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody.

Gorącą kaszę mieszamy w garnku z pesto i wykładamy na talerze. Ozdabiamy natką pietruszki, polewamy dodatkowo oliwą.

Smacznego!

Więcej przepisów na: www.cykoria.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF