Cykoria – grillowane krewetki z sosem czosnkowym
Składnik dla 4 osób:
- ½ kg krewetek Black Tiger (mogą być mrożone)
- ½ szklanki majonezu
- ½ szklanki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka soli czosnkowej CYKORIA
- Pieprz mielony czarny CYKORIA
- 1 cytryna
- Patyczki do szaszłyków
- 2-3 łyżeczki suszu natki pietruszki CYKORIA
Przygotowanie. Krewetki nadziewamy na patyczki, owijamy folią i kładziemy na tacce na grillu. Możemy je także położyć bezpośrednio na tacce – będę wówczas bardziej przypieczone. Grillujemy ok.10 minut lub dłużej, w przypadku krewetek mrożonych.
Przygotowujemy sos. Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy sól czosnkową, susz z pietruszki oraz pieprz do smaku. Sos przelewamy do miseczek. Podajemy z upieczonymi krewetkami i kawałkami cytryny.
Więcej przepisów na: www.cykoria.pl
Dodaj komentarz