Prosta w przygotowaniu i niezwykle aromatyczna dzięki dodatkowi przyprawy do piernika. Tak przygotowana gruszka jest idealnym dodatkiem na kanapkę a także ciast i różnego rodzaju deserów.

C- duszona gruszka z przyprawądo piernikaSkładniki:
4 duże, miękkie gruszki
1 łyżka masła
2 łyżeczki cukru wanilinowego CYKORIA
1 łyżka stołowa przyprawy do piernika CYKORIA

Przygotowanie. Gruszki myjemy, obieramy ze skóry, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę a następnie podsmażamy na maśle, dodajemy cukier wanilinowy i przyprawę do piernika. Dusimy do momentu, aż woda z owoców częściowo odparuje. Po przygotowaniu masę możemy dodatkowo zblendować. Smacznego!

Więcej przepisów na: www.cykoria.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF