Składniki:
200ml pieczonej i zblendowanej dyni
400ml mąki pszennej
100ml masła
100ml wody
1 opakowanie cukru wanilinowego CYKORIA
3 łyżeczki proszku do pieczenia CYKORIA
3 łyżki przyprawy do piernika CYKORIA
Oraz dodatkowo: garść suszonych daktyli

SONY DSC

Przygotowanie. Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą. Daktyle kroimy w paski i dodajemy do ciasta. Mieszamy a następnie przekładamy do formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 70 – 80minut w temp.180stopni (40 minut z opcją grzania ‘od dołu’ i kolejne 30-40 minut z termoobiegiem). Wyjmujemy z formy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Smacznego!

Więcej przepisów na: www.cykoria.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF