Cykoria – chrupiący kurczak
Składniki na 4 osoby:
- Woreczek z przyprawami CYKORIA ‘Doskonały Sposób na chrupiącego kurczaka’ bez glutaminianu sodu, konserwantów i barwników
- 1kg udek z kurczaka
- Do dekoracji: roszponka i czerwona papryka
Przygotowanie. Opłukane pod bieżącą wodą udka wkładamy do woreczka, wsypujemy przyprawy, zamykamy klipsem i całość dokładnie mieszamy. Woreczek wkładamy na godzinę do lodówki. Tak zamarynowane mięso możemy upiec w piekarniku w woreczku i naczyniu żaroodpornym w temp 200 stopni (1h) lub też woreczek owinąć folią aluminiową, położyć na tacce i piec na grillu. Kiedy skrzydełka są gotowe, rozcinamy końcówkę woreczka i zawartość wykładamy na talerze. Dekorujemy roszponką i czerwoną papryką.
Więcej przepisów na: www.cykoria.pl
Dodaj komentarz