Składniki na polewę:

  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki cukru wanilinowego CYKORIA
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka mleka

C - błyskawiczny deser bakaliowy (2)Składniki dodatkowe:

  • 0,25 szklanki rodzynek CYKORIA
  • 0,25 szklanki owoców goji
  • 0,5 szklanki pokruszonych orzechów włoskich

Przygotowanie. Składniki polewy podgrzewamy w garnku, intensywne mieszając. Bakalie Dodajemy rodzynki, owoce goji, orzechy i ponownie mieszamy tak, aby bakalie były dokładnie pokryte polewą. Gotową masę wykładamy cienką warstwą na papier do pieczenia lub formujemy z niej małe ciasteczka. Zostawiamy do wystudzenia a następnie wkładamy na 1h do lodówki. Jemy mocno schłodzone.

Smacznego!

Więcej przepisów na: www.cykoria.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF