CYKORIA – błyskawiczny deser bakaliowy
Składniki na polewę:
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki cukru wanilinowego CYKORIA
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżka mleka
- 0,25 szklanki rodzynek CYKORIA
- 0,25 szklanki owoców goji
- 0,5 szklanki pokruszonych orzechów włoskich
Przygotowanie. Składniki polewy podgrzewamy w garnku, intensywne mieszając. Bakalie Dodajemy rodzynki, owoce goji, orzechy i ponownie mieszamy tak, aby bakalie były dokładnie pokryte polewą. Gotową masę wykładamy cienką warstwą na papier do pieczenia lub formujemy z niej małe ciasteczka. Zostawiamy do wystudzenia a następnie wkładamy na 1h do lodówki. Jemy mocno schłodzone.
Smacznego!
Więcej przepisów na: www.cykoria.pl
Dodaj komentarz