CYKORIA – awokado z pomidorem i szczypiorkiem
Składniki dla 1 osoby:
- 1 dojrzałe i miękkie awokado
- 1 mały pomidor
- Garść pokrojonej dymki
- Sól
- 2-3 szczypty pieprzu mielonego CYKORIA
- Szczypta papryki chili CYKORIA
- Kilka kulek pieprzu ziarnistego CYKORIA
- Oliwa z oliwek
- Do ozdoby: kilka małych listków rzodkiewki, rukoli, tymianku, świeże kiełki itp.
Przygotowanie. Awokado i pomidora parzymy wrzątkiem. Z pomidora ściągamy skórę, wydrążamy pestki w resztę warzywa kroimy w kosteczkę. Na środku talerza układamy listki rzodkiewki, pokrojoną dymkę, kiełki i inne, ulubione dodatki. Awokado kroimy na dwie części, wyciągamy z niego pestkę i kładziemy na talerz z dodatkami. Na środek każdej połówki awokado wykładamy pomidora. Całość polewamy oliwą a następnie doprawiamy pieprzem, solą oraz papryką chili i posypujemy dodatkowo kulkami pieprzu.
Więcej przepisów na: www.cykoria.pl
Dodaj komentarz