Bezglutenowe smoothie z Inką
Składniki:
2 łyżeczki kawy Inki Bezglutenowej
200 ml mleka
Połówka jabłka
Połówka pomarańczy
2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
Szczypta cynamonu
1 łyżeczka miodu
Mleko zagotuj. Następnie zalej nim dwie łyżeczki kawy Inki Bezglutenowej. Odstaw do ostygnięcia.
Do misy blendera wrzuć obraną i pozbawioną gniazda nasiennego połówkę jabłka oraz wyciśnij sok z połowy pomarańczy. Dodaj dwie łyżki ugotowanej kaszy jaglanej i zblenduj wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji.
Tak przygotowaną masę zalej ostudzoną Inką Bezglutenową. Dodaj szczyptę cynamonu i łyżeczkę miodu. Całość ponownie zblenduj.
Twoje delikatne piankowe smoothie gotowe.
Smacznego!
Dodaj komentarz