Składniki:

2 łyżeczki kawy Inki Bezglutenowej
200 ml mleka
Połówka jabłka
Połówka pomarańczy
2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
Szczypta cynamonu
1 łyżeczka miodu

3Przygotowanie:

Mleko zagotuj. Następnie zalej nim dwie łyżeczki kawy Inki Bezglutenowej. Odstaw do ostygnięcia.

Do misy blendera wrzuć obraną i pozbawioną gniazda nasiennego połówkę jabłka oraz wyciśnij sok z połowy pomarańczy. Dodaj dwie łyżki ugotowanej kaszy jaglanej i zblenduj wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji.

Tak przygotowaną masę zalej ostudzoną Inką Bezglutenową. Dodaj szczyptę cynamonu i łyżeczkę miodu. Całość ponownie zblenduj.

Twoje delikatne piankowe smoothie gotowe.

Smacznego!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF